hindistan vizesi

Hindistan Vizesi

Hindistan devleti, ülkesine değişik amaçlar doğrultusunda ziyaret gerçekleştirecek kişiler için, Hindistan vizesini yürürlüğe koymuş durumdadır. Bu uygulama 2013 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Hindistan vize başvurusunda parmak izi alınmaktadır. Böylece daha sonraki ziyaretler için işlemler çok daha kolay şekilde, e posta yoluyla yapılabilmektedir. Ancak parmak izi geçerlilik süresi en fazla 5 yıldır. Bundan sonra yeniden parmak izi alınmalı; vize işlemleri buna göre gerçekleştirilmelidir. Hindistan vizesi online bir vize türüdür ve bunun için Hindistan Konsolosluğu resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir.

Hindistan Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyet vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları değişik amaçlarla Hindistan’a kısa süreli (90 günlük) seyahat gerçekleştirebilir. Müracaatlar dolaylı olarak Hindistan Başkonsolosluğu veya büyükelçiliği nezdindeki resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Umumi (Bordo) pasaporta sahip bireyler 3 aylık süreyle Hindistan’a ziyarette bulunabilirler. T.C. Diplomatik (Siyah) pasaport hamillerine 90 günlük süreyle seyahat imkanı vermektedir. Hindistan’a yapılacak seyahatin ardından, pasaportun en az 6 ay kadar daha güncel olması gerekmektedir.

Hindistan Turistik Vize

Hindistan’a turistik amaçlı seyahat gerçekleştirebilir; Hindistan’ın farklı yerlerini gezebilir; yoga çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öncelikle Hindistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliğine bağlı olan resmi internet sitesi üzerinden vize başvuru formunu doldurmalıdır. Gerçekleştirilecek olan kısa süreli seyahat için Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu vatandaşların ise, vize başvurusu adına en az 2 yıl süreli ikamet etmesi gerekmektedir. Hindistan turistik başvurusu online olarak gerçekleştirilir. Tüm prosedürleri yerine getirilerek diğer evraklarla beraber vize başvuru formu dosyalanmalı ve yetkilendirilmiş akredite acenteler ile vize merkezlerine götürülmelidir. Belirlenmiş seyahat süresini aşan kişiler Hindistan’dan sınır dışı edilmektedir.

Hindistan Ticari Vize

Ticari açıdan farklı amaçlar doğrultusunda Hindistan’a kısa süreli seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Şirket satışlarını yükseltmek, yeni iş ilişkileri kurmak, iş toplantılarına katılmak ya da sözleşme gerçekleştirmek gibi farklı çalışmalar yapılabilmektedir. Hindistan’da bir proje dahilinde ya da sözleşmeli olarak görev yapacak kişiler, ticari vize değil, çalışma vizesine başvurması gerekmektedir. Hindistan’a ticari vize başvurusunda bulunacak kişiler ailesiyle beraber giderken, aile bireyleri için turistik vize değil mutlaka giriş vizesi üzerinden belgeler hazır edilmelidir. İlk olarak ticari çalışmalar yapacak kişi başvurmalı; daha sonra aile bireyleri ya da bağımlı kişiler için başvuru sağlanmalıdır. Bu konuda farklı evraklar talep edildiğinden dolayı, gerekli belgelerin tam olmasına özen gösterilmelidir.

Hindistan Aile Ziyaret Vizesi

Hindistan’a aile ya da arkadaş ziyareti için kısa süreli vize başvurusu gerçekleştirilebilmektedir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, Hindistan’da ikamet eden ve ziyaret edilecek kişinin, davet mektubunu taratarak göndermesidir. Ayrıca gerekli başvuru belgeleri içerisinde mutlaka konaklama ve uçak rezervasyonları eklenmelidir. Hindistan’da oturan kişinin ikamet belgesi de mutlaka evraklar içerisinde bulunması gerekiyor.

Hindistan Öğrenci Eğitim Vizesi

Kısa ya da uzun süreli olarak amaca bağlı şekilde Hindistan eğitim konusunda kısa süreli vize başvurusunda bulunmak mümkün. Yüksek lisans, lisans, yabancı dil eğitimi için dil okulu gibi kurumlar üzerinden başvurular yapılabilir. Aynı zamanda Hindistan’a özgü yoga çalışmaları, dans ve müzik ile kültür çalışmaları konusunda da başvuru gerçekleştirilebilmektedir. 18 yaşından küçük olan bireyler için vasi ailenin rızası doğrultusunda vize başvurusunun yapılması gerekmektedir. Ayrıca bu konuda mutlaka eğitim kurumu hakkındaki tüm detaylı bilgilerin evraklarda yer alması gerekir. Hindistan’da üniversitede okumak, değişim programına katılmak, staj yapmak ve akademik çalışma gerçekleştirme konusunda da hizmet alınabilmektedir.

Hîndistan Schengen Vizesi

Hindistan’a kısa süreli yapılacak seyahatler konusunda, Schengen vizesinde olduğu gibi parmak izi üzerinden işlemler gerçekleştirilmektedir. İşlemler her ne kadar Schengen vizesi gibi zor olmasa bile, yerine getirilmesi gereken belli başlı bazı işlemler bulunmaktadır. Biyometrik veriler beyan edildikten sonra en fazla 3 ya da 4 iş günü içerisinde vize işlemleri tamamlanmaktadır. Mutlaka gerekli vize başvuru formu ve diğer evraklar dosyalanarak; yetkilendirilmiş akredite acenteler ya da vize merkezleri üzerinden başvurular tamamlanmalıdır.

Hindistan Vize Başvuru Formu

Hindistan’a kısa süreli seyahat gerçekleştirecek olan umumi (Bordo) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mutlaka Hindistan Konsolosluğu nezdindeki resmi internet sitesi üzerinden vize başvuru formunu temin etmelidir. Vizenin türüne bağlı olarak alınacak başvuru formu İngilizce, büyük harflerle ve başvuru gerçekleştiren kişinin pasaport ile kimlik belgesi üzerindeki bilgiler doğru olarak eklenmelidir. Daha sonra ıslak imza ile birlikte fotoğraf da yüklendikten sonra randevu tarihi alınmalıdır. Aynı şekilde bilgisayar üzerinden belirlenmiş gün ve saat kapsamındaki randevu aracılığıyla, acentelere veya vize merkezlerine başvurulmalıdır.

Hindistan Vize Ücretleri

Hindistan için yapılacak kısa süreli vize başvurusu adına vize başvuru formu harcı güncel ücret doğrultusunda ödenmelidir. Bu konuda gerekli olan en güncel bilgileri edinmek büyük önem taşır. Hindistan Başkonsolosluğu herhangi bir sebepten dolayı vizeyi iptal ederse, ücret ödemesi geri yapılmaz. Bir sonraki vize başvurusu için de bu ücret kullanılamaz. Ödemesi yapılmış vize ücretleri herhangi bir şekilde başka bir kişiye devredilemez.